Tvrtka ROTEL d.o.o. je započela s radom početkom 2015. godine kao rezultat dugogodišnje suradnje hrvatskih i rumunjskih govedarskih stručnjaka.

Nakon dugo vremena provedenoga u proučavanju najbolje isplativosti i  iskoristivosti u govedarskoj industriji došli smo do sadašnjih rezultata. Konačni je zaključak da samo kvaliteta donosi najbolje rezultate u daljnjem uzgoju. Počevši od pažljive selekcije najboljih mesnih pasmina do poduzimanja svih preventivnih mjera u uzgoju,  veliku pažnju u suradnji sa stručnjacima u hranidbi (Fanon doo) smo posvetili pravilnom razvoju probave (buraga) kod teladi, tj. Same pripreme za daljnji tov. Rezultati probnih vaganja kod teladi nam ukazuju na dobre predispozicije za nastavak kvalitetnog tova. Lošiji prirasti kod ne pripremljene teladi (friški otkup) produžuju vrijeme tova kao i mogućnost razvoja bolesti zbog slabijeg imuniteta. Uvijek se pokaže (ali to se vidi tek na kraju tova) da je jeftinija i nepripremljena stoka u konačnici najskuplja. 

Želja nam je da naša kvaliteta bude prepoznata, kao i nastavak suradnje ne samo u obliku trgovine već i savjetovanja u daljnjem uzgoju. Stanje u poljoprivredi se mijenja, a na tržištu ostaju samo najkvalitetniji.

Posredujemo pri uvozu kvalitetne teladi i junadi iz Slovačke, Češke, Mađarske i Rumunjske. Minimalna količina pri direktnom uvozu je 1 kamion teladi – junadi.

U kvalitetu naše teladi možete se i sami uvjeriti, tako da nas posjetite na farmi u Lacićima.